135=191212==15:30UTC====Positie:=08=18N===46=27W=Atlantic=Ocean=512Nm=naar=Frans

Voorraden onder de vloer Het verse brood was op en de zee te omstuimig om gelijk nieuw brood te bakken. Voor dat soort dagen en omdat het lekker is hebben we als alternatief havermout pap. Onder de vloer ligt een flinke voorraad houdbare melk die we nog in Mindelo hadden aangevuld. Ernie merkte dat het nieuwe pak dat ze onder de vloer vandaan haalde wat vochtig was, Erik's neus rook een bedenkelijke lucht. Eén van de pakken had gelekt en onder de vloer was een verse kweek van yoghurt of ranzige boter ontstaan. De havermout moest wachten, voor dat het tijd was voor ons ontbijt werd de voorraadkast onder de vloer gereinigd. De kartonnen verpakking van vier pakken melk was dusdanig aangetast dat ze overboord gingen. Een pak stond bol en op het punt van ontploffen.
De resterende pakken gaan we nu versneld op maken; havermout, custard, griesmeel, niet echt vervelend. En ze liggen nu ook in een plastic bak. Bij nieuwe lekkage wordt zo niet alles vies.
De afgelopen nacht zijn we zonder noemenswaardige squalls doorgekomen. Een paar spatjes regen en snel zeilminderen om 02:00 uur en 06:00 uur. Sinds vanmorgen varen we met 5-6 knoop richting Frans Guyana. Het aftellen van de laatste 400Nm is begonnen.


.