120==061212==09:00UTC====Positie:=16=28N==026=09W=Atlantic=Ocean=1727Nm=naar=Fra

Met slechts de fok uitgeboomd steken we over De eerste nacht zit er op, voor ons type boot nog circa 3 weken te gaan voor we aan de overkant zijn. We hebben koers gezet naar Frans Guyana dat is een oversteek van circa 1797Nm (3328km). Nabij Mindelo zagen we nog wat andere zeilboten, maar eenmaal voorbij Santo Antao bleef de horizon leeg, slechts eenmaal kwam er een signaal op de AIS binnen van een vrachtboot op 8Nm afstand.
In het begin is het leven aan boord altijd rommelig en moeten we inslingeren. Nu lukt dat slingeren behoorlijk want er stond een rommelige zee. De voor gekookte macaronie staat nog in de koelkast en de als noodrantsoen van Roel en Jaqueline gekregen Digestive koekjes en wat fruit waren ons avondmaal. Op het NL-talige maritieme netje was het nog rustig gisteravond maar vandaag vertrekken er weer meer boten Ook hadden we op de 40m band via de SSB prima contact met Dennis van de Bodyguard die nu in Nederland is. We gaan proberen regelmatig contact te onderhouden.
SinterKlaas wist niet alleen de boten in Mindelo te vinden maar was ook nog langs geweest bij ons aan boord. Voor Ernie een potje kraaltjes in de vorm van zeebeesten en voor Erik een tablet chocolade.
Vanmorgen ging de vislijn voor het eerst in het water en het was gelijk beet. Een dorade van 35cm ligt nu in de koelkast. We zijn gestopt met vissen want eerst moet het eten uit de koelkast op. Slechts de fok staat uit op een boom en met 4-5 knoop zijn we tevreden over de voortgang die we maken.




.