126==091212==09:00UTC====Positie:=15=20N==029=19W=Atlantic=Ocean=1476Nm=naar=Fra

Met de verbeterde vis techniek lukt het ons om dagelijks verse vis te vangen. De echte prooivissen voor de dorades en tonijnen zijn de vliegende vissen. Vliegende vissen doen hun naam eer aan en kunnen hele afstanden door de lucht afleggen. Als een school wordt aangevallen zie je plots, tot honderden tegelijk, zilverkleurige vissen over het water scheren. De lokaasjes die we gebruiken moeten dus op zo'n vliegende vis lijken.
We slepen een plastic inktvisje zonder gewicht en slechts een stevige haak achter de boot op circa 25 meter afstand. Om te zorgen dat het visje aan de oppervlakte blijft en soms uit het water getrokken wordt hebben we van een 3 meter lange grijze pvc buis een hengel gemaakt zodat de vislijn vanaf een hoog punt van de boot schuin naar het water loopt. De vislijn is een stevige voor gewichten tot 80kg, de haak zit zelfs aan een RVS voorlooplijn van een 1-2 mm dikte. Op de haspel zit 40 meter vislijn en daarna 100m nylon lijn van 3mm. De pvc haspel komt bij de boerenbond cooperatie vandaan en is eigenlijk bedoeld om schrikdraad op te rollen.
We varen met een snelheid van 3,5 tot 5,5 knoop en vangen tot nu toe dagelijks dorades van rond de 35cm. Dat is een prima afmeting voor een maaltje vis voor twee personen. Hoe hoger de boot snelheid en hoe groter het lokvisje hoe groter de vis zal zijn die je vangt.
Dorade van 44 cm van kop tot staart




.