122==091212==19:00UTC====Positie:=15=20N==029=19W=Atlantic=Ocean=1532Nm=naar=Fra

De Deense zeilboot Gorm, onderweg naar Tobago Een rectificatie op eerder bericht "alsof Erik de nachtwachten draait" wordt zeer op prijs gesteld binnen de bemanningspool van de Gabber en is naar aanleiding van wat werkelijk geschied aan boord van de Gabber ook niet meer dan terecht. Om 03:00 (UTC) vertrok Erik naar dromenland en nam Ernie traditie getrouw de honde wacht voor haar rekening.
In de ochtend zagen we de eerste zeilboot achter ons aan bakboord. Een uurtje later kwam ie langs zeilen en zocht contact via de marifoon. Het was de Deense zeilboot Gorm, ze zijn onderweg naar Tobago. Via de marifoon kregen we te horen dat ze foto's van ons hadden gemaakt en we wisselden email adressen uit. Op zo'n moment ontdek je dat het niet echt eenvoudig is om een email adres als het onze te spellen. Hoe spel je het @ teken, of het liggende streepje in sy-gabber.nl ? Ik gaf aanvullend het winlink email adres, maar omdat ze niet op de white-list staan kunnen ze daar niets mee bedacht ik me later. Volgende keer gebruiken we gewoon ons gmail adres, dan hoef je alleen de prefix (de naam voor het apenstaartje) te geven, de rest is door de bekendheid van gmail voor de meesten wel duidelijk.
De afgelopen 3 etmalen maakten we respectievelijk, 107Nm, 87Nm en 97Nm. Omdat we niet rechtstreeks naar Frans Guyana varen was de vordering naar onze eindbestemming in totaal slechts 257Nm. We houden eerst een koers aan die ons boven de 12 graden Noord houdt. Zo hopen we last (windstilte, onweersbuien) van de ITZ (intertropical convergentie zone) en tegenstroom te voorkomen. Pas na de 40 graden West zakken we af naar het Zuiden. Dat zijn de plannen op dit moment, nog ruim 2 weken om grondig over na te denken en de actuele weerkaarten te beoordelen. vooralsnog varen we met 3 tot 5 knoop rustig West met een matig windje in de rug.




.