133=171212==13:45UTC====Positie:=09=22N==043=40W=Atlantic=Ocean=571Nm=naar=Frans

Een dorade van 100cm, 3 dagen eten Gisteren sloten we dag af met twee verloren dorades en een prachtig schouwspel van jagende dorades achter onze lokaasjes. Meestal vissen we met slechts één lijn, maar gisteren hadden we er twee uitstaan voor een vergelijkend waren onderzoek. Erik maakt z'n lokaasjes zelf en we hebben ooit een setje van 8 plastic inktvisjes gekocht. Sinds gisteren is het bevestigd dorades lusten ze allebei. Het was een heel gevecht om beide lijnen binnen te halen, Ernie hielp steeds enthousiaster wordend mee. De vangst waren grote blauwe schichten door het water, afmetingen van een paar dagen eten. De eerste wist zich van de haak los te maken. Prima, hebben we meer tijd voor de andere. Vlak voor het binnen halen schoot de knelling van de RVS voorlooplijn los, plons vis en lokaas weg.
Deze maandag morgen stond de vislijn al om 07:00 uur uit en nabij negen uur was het raak. De haspel rattelde af, met de lessen van gisteren in gedachten gingen we nu behoedzamer te werk. Eerst de vis moe laten worden, zwemmen maar, op de haspel zit nog ruim 100 meter lijn. Daarna alle voorbereidingen treffen, RVS vishaak van 75 cm klaar leggen, alcohol, grote mes uit de kajuit onder handbereik, volle puts zeewater. Ernie rolde een groot stuk fok in om de snelheid te verminderen.
Een halfuurtje later kon Erik de vishaak in de langs de kuip hangende dorade slaan. Spartelen kon nog maar los raken niet meer. Eenmaal in het gangboord spoot Ernie de kieuwen vol met 96% alcohol, daar werd ie gelijk rustig van, in de kuip nog een dodelijke steek met het mes en het fileren kon beginnen.
De vangst was een goud dorade van 100cm. Goed voor 2 keer vissoep, 1 sushi, 2x gebakken filetjes, 2x visschotel en alles natuurlijk voor twee personen. Voorlopig niet meer vissen, eerst de koelkast leeg eten en de komende dagen regelmatig de motor aan om voldoende stroom te hebben.


.