027=241120==12:00UTC==Positie:52=43,19N==006=05,45E==Giethoorn======================

Natuurlijk is nooit alles perfect als je een tweede handsje koopt. Vaak kan je dan simpel dingen vervangen of aanvullen. Maar soms is het lastiger. Bijvoorbeeld onze deck-organizers, die hebben door jarenlang gebruik inmiddels versleten wieltjes. Maar helaas is het lastig om te achterhalen van welk fabrikaat ze zijn. Navraag bij de huidige Dufour importeur in Nederland en zelfs bij de fabriek in Frankrijk leverde geen antwoord tot op heden. Dus wie het weet mag het zeggen ! We willen graag dezelfde maatvoering houden want nu zitten er vier gaten in ons dek om deze organizers te monteren. Via Zeilersforum kregen we al de tip dat er wieltjes los te koop zijn, misschien wordt dat uiteindelijk de oplossing.
Een andere lastige klus was onze wens voor een langere navigatie zit en een extra houvast voor bij zwaar weer. Voor timmer klussen aan boord is goed gereedschap, routine en ervaring nodig. Gelukkig had Joop, onze oude buurman van de winterhaven Eembrugge, dat in combinatie met wat vrije tijd natuurlijk. De standaard navigatie zit is zo klein en in de hoek gepropt dat als je recht voor de tafel wilt zitten je slechts met een halve bil op het bankje steun hebt. Joop maakte de zit bijna over de volle breedte van de tafel. Bijkomend voordeel is dat we de zit nu ook kunnen gebruiken voor het bergen van de accu's. Er passen drie 135 Ah accu's in en dan is er nog ruimte voor wat electronica. De vrijgekomen ruimte onder de tafel, waar oorspronkelijk de twee 100Ah accu's stonden komt dan vrij voor de 230Volt omvormer en opbergplek voor gereedschappen.
Ook kwam er een massief houten paal en opberg plankje bij. De paal maakt het makkelijk om je bij zwaar weer staande te houden of door de kajuit te bewegen. Aan boord kom je altijd bergruimte te kort dus dat bakje komt vast wel vol.

  


.