016=171120==12:00UTC==Positie:52=43,19N==006=05,45E==Giethoorn======================

Na het eerste ongewenste bezoek van een Syrische inbreker die illegaal bleef overnachten ontvingen we, trots en blij dat we zijn met onze nieuwe boot, de nodige vrienden en familie. Er is nu genoeg ruimte om aan boord te blijven slapen en de kajuittafel is groot genoeg voor 6 personen. Helaas gooide Corona roet in het eten, maar de buitenlucht, een eigen boot of camper brachten oplossingen voor onze gasten. Een hoop gezelligheid en bijkletsen.
Met veel vrienden hebben we natuurlijk de zeilsport als gemeenschappelijke hobby. Dus we konden ervaringen en tips krijgen van meer ervaren plastic, ronspant, spatel roer en saildrive zeilers. Een nieuwe boot blijft nu eenmaal nieuw totdat je er flink wat mijlen mee gevaren hebt onder verschillende omstandigheden. Dus ondanks dat we al heel wat zeemijlen in de benen hebben voelen we ons af en toe weer beginners met onze nieuwe boot.
Met Maarten en Suzanne dobberden we dit voorjaar een tweetal nachten achter anker, zeilden een rondje Haringvliet en genoten we van een frisse plons in het al warme water. De schitterende faciliteiten op onze haven ontdekten we met de bemanning van de Flux, Karin en George. Een heerlijke barbeque op de landtong aan een van de pick-nick tafels. Ze waren komen aanvaren via de staande mast route en brachten zo hun boot in Zeeland voor de zomervakantie. Altijd is het leuk om met bezoek over bootjes en plannen te kletsen. Ed en Sofia hebben na een lang zeilend bestaan nu ook een moestuin. Ze zijn altijd vol met plannen over huisjes, landjes, moestuin en handige tips voor aanpassingen. Met Joop en Ria hebben we weer gezeild. We genoten zelf van een verfrissende zwempartij terwijl we de boot gerust in handen lieten van de ervaren zeilers die ze zijn. Aan het einde van het seizoen kwam de familie van Erik nog langs. De gemiddelde leeftijd in de haven schoot omhoog met de 93 jarige moeder en 87 jarige tante. Een mooie gelegenheid om de ruime kajuittafel te gebruiken tijdens de koffie, lunch en maaltijd.
Nog laat in het jaar zette Erik de AIS weer eens aan en keek welke boten er op het Spui voorbij kwamen. En dat was toevallig net het moment dat de Twentse meid met Petra, Ton en Marjolein langs kwamen varen. We snelden naar de landtong en belden ze voor een flitsbezoek aan onze haven en boot. Zelf waren ze onderweg naar Stellendam voor een helling beurt. De jongens Marijn en Senne lagen daar al met hun nieuwe aanwinst, een stalen langkieler.

     
     


.