021=181120==18:00UTC==Positie:52=43,19N==006=05,45E==Giethoorn======================

Op ons achterdek willen we weer twee palen hebben voor het plaatsen van een windmolen en extra antennes. Het was een heel gepuzzel, veel geschets en bespreken met de smederij. Uiteindelijk stonden er begin september twee palen (diameter 48mm) van RVS 316 met een tussen buis op 160cm hoogte. De voetjes van de palen zijn scharnierend gemaakt om de schuinte van het dek op te vangen, de voetplaat is onderdeks geborgd op een RVS plaat met 3 bouten. De palen worden ieder tweemaal geschraagt naar het hekwerk met 25mm buis.
De buis (25mm) tussen de palen gaat later verbonden worden met de bimini (schaduwdoek) constructie die over de volle breedte van de kuip komt. De bimini gaan we ook gebruiken om regenwater op te kunnen vangen. Het frame van de bimini steunt aan de zijkanten ook nog op het railingwerk en wordt aan de voorkant ook verbonden met de buiskap constructie. Veel van de benodigde koppelstukken kochten we bij E-sails - Zeilmakerij Stroobach in Heemstede. Dit was ook een prima adres voor ons om garen, RVS zeilringen en zeilmakers benodigdheden te kopen.
Twee zonnepanelen komen aan de buis tussen de palen te hangen en daaronder plaatsen we de SSB antenne tuner. Het geisoleerde achterstag gedeelte, dat als antenne wordt gebruikt, begint daar vlakbij. Er zijn al voorbereidingen om draden door de palen en de buis te kunnen voeren. Op deze manier komen zo min mogelijk electra (zonnepaneel) draden en antenne draden in het zicht en worden ze beschermd tegen het UV zonlicht.
Als we de zonnepanelen en windmolen geplaatst hebben komen er weer meer foto's.

     


.