017=171120==14:00UTC==Positie:52=43,19N==006=05,45E==Giethoorn======================

Op de tuin werd dit jaar, in verband met Corona, het aantal bezoekers strikt gereguleerd door de maatregelen van het kabinet en de "Bond van Volkstuinders" waar ons volkstuinpark onderdeel van is. Maar ja de natuur leest geen kranten en volgt geen nieuws die gaat z'n eigen gang. We kregen dus ondanks alle maatregelen de nodige "aanloop" op onze tuin.
In het voorjaar sliep er dagelijks een vos bij ons op de tuin onder de Laurierkers (Prunus laurocerasus). De wintermaanden hadden hem aanzienlijk vermagerd en met zijn vale bontje zag hij er armzalig uit. Hij voelde zich echter zo thuis op onze tuin dat ie niet bang was een wandeling over het terras te maken terwijl de deuren openstonden en we met visite binnen waren.
De vijver werd weer veel gebruikt als kraamkamer. Voor kikkers, padden, salamanders, tal van slakken en kevertjes stond hier hun wieg en brachten ze een onbezorgde jeugd door. Op zonnige dagen was het een komen en gaan van waterjuffers en libellen rondom de waterplanten om eieren af te zetten. Het legsel van vorig jaar van de Libelle zagen we als larve het water uitkruipen en zich ontpoppen tot een nieuwe generatie.
De mussen hadden dit jaar 4 legsels en meerdere huisjes waren bewoond. Met de komst van de herfst en het warm blijvende weer werd er zelfs geruzied door de mussen wie er in welk huisjes ging overwinteren. Ze hadden het natuurlijk ook extra goed bij ons op de tuin dankzij het voederen wat we doen.

     


.