022=181120==16:00UTC==Positie:52=43,19N==006=05,45E==Giethoorn======================

Voor al ons geplande naaiwerk zijn we opzoek gegaan naar een stevige naaimachine. Onze eerste gedachte was een Sailrite machine. We deden een oproep op het Zeilersforum en daar kwam de suggestie om een Kayser 2000 heavy duty over te nemen. De referenties zagen er goed uit en we konden de machine testen met ons eigen garen en Sunbrella doek. We waren snel om en zijn nu een stevige naaimachine rijker.
De naaimachine heeft een motor van 150 Watt, hij heeft een walking foot, doet gewone steek en zig-zag, kan voor- en achteruit in verschillende snelheden, de steekgrootte is instelbaar en heeft een redelijk hoge vrije ruimte om de werkstukken onder de machine door te krijgen. De oude eigenaar had nog een groter vliegwiel erop gemaakt zodat handbediening bij de start of plaatsen van de naald eenvoudig is. Ook kregen we de nodige handige tips en aanwijzingen.
Ernie heeft nu de bimini al genaaid en is bezig met muggen horren voor de luiken. Tussendoor wordt er nog een gereedschapsrol gemaakt voor Erik. En er staat nog meer op het to-do lijstje: regenschutjes voor de luiken, UV-bescherming voor een bijboot, hoes voor over de buitenboord, hoesjes voor over de lieren, opbergzakken voor de lijnen, .... Van deze aanschaf gaan we weer veel plezier hebben.

       


.