071=160814==13:00UTC=Positie:13=31,9S==71=57,5E==Cusco======

Onze laatste rijdag is van Arequipa retour naar Cusco, vanaf Juliaca rijden we weer op de weg die we ook heen namen. Voor Marsha en Ernie is er dan een stop bij het toeristische verkooppunt van lokale wolproducten. Als we daar stoppen valt er een dun laagje sneeuw, niet ongewoon op een hoogte van 4600 meter. Maarten krijgt als chauffeur van de "toeristenbus" een sjaal van Alpaca wol toegestopt als klein cadeautje in de hoop dat hij op volgende trips meer toeristen brengt.
Voordat we Juliaca bereiken rijden we door het natuurpark "Salinas - Aguada Blancas", het is een drassige grasrijke hoogvlakte. Bij Laguna lagunilla, een groot bergmeer op ruim 4200 meter, maken we een korte foto pauze. Een groepje van Andes grondspechten (Colaptes rupicola) scharrelt hier rond tussen het gras en in het meer staan Flamingo's terwijl Alpaca's en Lama's aan het grazen zijn.
Als we terug komen in Cusco zijn we een week weggeweest en hebben 1200km rondgetourd door het zuiden van Peru en de belangrijkste toeristen steden bezocht. Een groot gedeelte van de tocht zaten we boven de 4000 meter op woestijnachtige hoogvlaktes. Het klimaat aan deze kant van de Andes is droog door gebrek aan aanvoer van vochtige oceaan lucht. De watertemperatuur van de Pacific langs de kust van Peru wordt bepaald door de koude Humboldtstroom vanuit Antartica, in combinatie met de heersende zuid-oost wind langs deze kust is er dus geen aanvoer van vochtige lucht mogelijk.
Marsha en Maarten gaan na deze trip lekker genieten van de warme stranden in het noorden van Peru en wij blijven in Cusco en gaan onze trip naar Machu picchu (oude inca stad) organiseren.



   



.