061=010814==13:00UTC=Positie:13=31,9S==71=57,5E==Cusco======

De volgende ochtend kunnen we even aan Lima snuiven voordat we met de bus verder reizen naar Cusco. Erik kiest voor een lokaal ontbijt en noemt iets onbekends op van het ontbijt menu. Het blijkt een flink bord rijst met bouillon van buikspek en blokjes aardappel te zijn. Ernie doet een betere keuze met een broodje kaas. Het afrekenen is Afrikaans vrolijk, voor nog geen Euro 3,00 hebben we ontbeten. We wandelen naar Plaza de major, drinken een koffie in het authentiek cafe Cordano en dan is het klaar maken voor vertrek met de bus.
De busrit is met Cruz del sur en duurt 21 uur volgens de planning. De route gaat eerst zuidwaarts pal langs de kust, helaas is die niet erg fraai om te zien. Na circa 6 uur rijden we landinwaarts het Andesgebergte en inmiddels de duisternis in. Onderweg krijgen we een warme vliegtuig hap, onbijtje, zitten in luxe stoelen met ongekend veel beenruimte, videootje, muziek en zelfs electronische boeken. Na een nacht niet te hebben kunnen slapen rijden we als het licht wordt door een prachtig ruig landschap op een dusdanig bochtige weg dat Ernie en meerdere andere passagiers moeten overgeven. Met Cusco bijna in zicht is er een wegopbreking en moeten we 2 uur wachten. Ondanks dat er geen noemenswaardige bebouwing in de buurt is zijn er uit het niets allerlei handelaartjes te voorschijn gekomen met frisdrank, fruit en hele maaltijden. We zijn natuurlijk niet de enigste bus die stil staat en de wegopbreking is een serieuze die er de komende weken nog wel is. De busreis is ons niet echt goed bevallen en als we terug gaan naar Lima pakken we het vliegtuig hebben we al besloten.


   
   


060=010814==13:00UTC=Positie:13=31,9S==71=57,5E==Cusco======15:43 3-8-2014
Het klinkt wat vreemd misschien van ons als zeilers die altijd onderweg zijn, maar we zijn op vakantie in Peru. Loud van de Rafiki heeft ons een paar dagen geleden naar het vliegveld gebracht in Curacao. De vliegtrip van Curacao naar Medellin (Columbia) begint met 1,5 uur vertraging terwijl de vlucht zelf slechts anderhalf uur is. We moeten lang wachten op onze volgende vlucht naar Lima in Peru, er is een tijdverschil wat we niet snel door hebben en zodoende zitten we ruim 4,5 uur te vroeg in de vertrekhal. Na weer een vertraging van ruim een uur vertrekken we, helaas wil na de landing de deur niet open en met ruim 2 uur vertraging ontmoeten we onze taxi chauffeur die Marsha voor ons geregeld had en rijden we naar het gereserveerde hotel.


.