117==301112==16:00UTC=====Positie:=16=53,1N==024=59,6W==Mindelo=anchorage===

Met de komst van 10 nederlandse boten was het gisteren een hollands borreluurtje op het terras van de marina. Als je je niet realiseerde dat het eind november is zou je denken dat je op het terras van een Nederlandse jachthaven beland was. Onder de gearriveerde boten was ook de Cula van Vitali, een oude bekende van Ernie. We hebben gezellig bij Vitali en zijn opstapper Henk aan boord gegeten. Het nederlandstalig maritieme netje werd die avond overgenomen door de WaltzingMathilda en Erik kon zich nu slechts inmelden vanaf de Cula. Hierdoor was er gelijk gelegenheid voor een kritische blik op de SSB installatie. De installatie functioneerde niet optimaal en al snel bleek dat de antenne tuning niet werkte. Op lange termijn en op hoge vermogens uitzenden zou dan zelfs schadelijk kunnen zijn voor de zender. De volgende dag was het even puzzelen voor Erik maar de klus kon geklaard worden met een draadje losmaken, daarna functioneerde de SSB als nooit tevoren.
De boten van het Westward net zijn bijna allemaal zover westelijk gekomen dat 08:30 UTC niet meer een tijdstip is voor een gezellig praatje bij het ontbijt maar eerder een hinderlijke verstoring is op een moment dat je je liever nog eens omdraait voor het straks al weer licht wordt. Slechts de Malua was aan de frequentie maar hij vertrok dan ook later en vanaf de Canarische eilanden.
De bemanning van de Cula, Vitali en opstapper Henk

De nieuwe electronica kastjes en extra ventilatie gaten bij de koelkast Joshua kwam gisteren aan met de nieuwe schakelkastjes voor de koelkast. Het was maar goed dat Sven van George Kniest in overleg met de importeur had verzonnen dat naast het rode kastje ook mogelijk het zwarte kastje kapot zou kunnen zijn, want inderdaad pas bij vervanging van het zwarte kastje werkte de koelkast weer. Mogelijk dat oververhitting en langdurig werken onder tropische omstandigheden de oorzaak zijn geweest waardoor de electronica het begaf. Erik heeft extra venitlatie gaten gemaakt in het schotje waarachter de koelribben van de electronica zitten. Hopelijk voorkomt dat herhaling van de problemen.
Nu de koelkast weer werkt kunnen we verder gaan met de inkopen voor de oversteek. De komende dagen is er nog veel regen, golfslag en stevige wind, nabij de Cape verde, we hebben de tijd dus we wachten nog even met vertrek. Sowieso kunnen we niet meer uitklaren, maandagmorgen 09:00 gaat het kantoor pas weer open.


.