109==021112==17:00UTC=====Positie:=15=16,7N==023=45,3W==Tarrafal=Isl=Santiago==

Zoals de voorspellingen aangaven is de swell van 80cm toegenomen naar 140cm en ook de richting van de golven is veranderd. Bij nagenoeg wind stil weer rollen de golven gestaag iedere 11 seconde de baai in, met iedere minuut een grotere ter afwisseling. Het zicht onderwater is minimaal door de opdwarreling van zand bij het strand. Vakantiegangers vermaken zich met surf en bodyboards in de hoge golven. Voor ons helaas geen verse vis met speervissen, maar de paella die we maakten was goed voor 3 dagen.
De swell maakt het ook niet aantrekkelijk om met de kleine bijboot naar de oever te gaan, Erik ging daarom zwemmend boodschappen doen. Op het strand landen de vissers en daar is dan ook altijd wat handel om heen van vrouwen die maaltijden, belegde broodjes en drinken verkopen. Vier stevige witte puntjes en twee flinke donuts werden wat lacherig in de waterdichte zak gedaan door de verkoopster. Een paar meter strand, de branding door en dan nog een flink stuk zwemmen. Het nuttige (afkoeling, lichaamsbeweging, wassen) wordt met het praktische (boodschappen) gecombineerd.
Erik blijft slank door donuts te kopen ! Ernie ook weer blij, zij neemt haar lichaamsbeweging door 10 rondjes rond de boot te zwemmen.
erik doet zwemmende de boodschappen.


.