116==261112==16:00UTC=====Positie:=16=53,1N==024=59,6W==Mindelo=anchorage===

Van de week kwam het praktisch nut van een radionetje voor een Canadeze zeiler tot uiting. We wisten dat ie onderweg was van de Canarische eilanden naar Mindelo doordat ie zich, net als andere boten onderdweg, dagelijks inmeldde op het netje. Gelukkig voor hem deden wij vanaf de ankerbaai ook mee met het netje. Konden we eerder al boten op de Canarische eilanden gerustellen dat het vullen van gasflessen gemakkelijke gaat in Mindelo, er geld uit de muur komt met een Visa kaart en dat de prijzen van diesel aantrekkelijk zijn, dit keer konden we assisteren bij het opvangen van de Canadese boot omdat hij vanwege een kapotte koppeling al zeilend ten anker wilde. Samen met de bemanning van de Aura waren we paraat om zijn boot bij te sturen als het nodig was en naar achter te duwen om zijn anker te laten ingraven.
Het blijft een komen en gaan van boten op de ankerstek en in de haven. De Nederlandse drie kleur zal in de komende weken het talrijkst worden, van ruim 20 boten weten we dat ze onderweg zijn. Het is dus bijna dagelijks even bijpraten met nieuwe zeilers.
Een van de vragen is al snel hoelang je op de Cape verden bent. Van een paar dagen tot 2 weken is dan vaak het antwoord. Een van de andere boten sprak niet in tijdseenheden over de periode dat de Gabber op de Cape verde was maar in cetimeters, ongeveer 20 cm ! Als er zo over je gesproken wordt is het tijd om met een plamuurmes de aangroei te verwijderen. Dus dat hebben we vandaag dan ook maar gedaan.
De Gabber is ongeveer al 20cm op de Cape verde, 5 maanden


.