110==051112==16:00UTC==Positie:=15=45,8N==024=02,5W==73Nm=SW=of=Isl=St=Lucia==

Ernie geniet van het zeilen. Om minder last te hebben van de toenemende swell op de ankerplaats zijn we eergisteren 500 meter meer naar buiten gaan liggen. Bijna alle (50 meter) ankerketting hadden we nodig in het aldaar 15 meter diepe water. Met zicht op de brekende branding waren we blij dat we verder weg en in rustiger water lagen. Inmiddels is het 3 weken geleden dat we water innamen en verse voedsel voorraden aanvulden. In de hoofdtank zit nog altijd water, de 60 liter reserve in het gangboord en de achtertank hebben we nog niet gebruikt. Al met al een goede test of we zuinig genoeg zijn met water voor een Atlantische oversteek.
Sinds vanmorgen 07:30 uur zijn we onderweg naar Mindelo. Twee vislijnen met verbeterde lokvisjes en "teasers" trekken we achter de boot aan. Via Facebook van Joshua wat vistips gekregen, hij ving vorige week een tonijn van 35 kilo ! Nu maar hopen dat het eindelijk een keer gaat lukken bij ons.
Zonet werden we omringd door een school pilot whales met afmetingen van 2,5-5 meter scharrelden ze wat voor de boeg en langszij van de Gabber. Bij het filmen werden we nat van hun spuitwater.
We lopen met een snelheid van 4-4,5 knoop in de goede richting. We verwachten morgenmiddag aan te komen in Mindelo. Dan wordt het zoeken naar een ankerplaatsje want er verzamelen zich steeds meer schepen in de Cape verde. De Cape verde wordt door veel boten gebruikt om de oversteek naar de Carieb in korte stukken op te knippen. Met de internationale luchthavens is er gelegenheid om van bemanning te wisselen en je kan er verse voorraden water en eten inslaan.


.