047=230514==13:00UTC=Positie:12=35,7N==061=24,7E==Union=Island=============

Op de verjaardag van Erik nemen we koffie bij Yammy Stuff. Het is een bakkerijtje iets van de weg af en ze doet haar naam eer aan. Filter koffie, kokoskoekje, orange cake en cake met rum en chocolade, we smullen er van en nemen nog wat kokoskoekjes mee voor vanavond bij de koffie. Daarna gaan we op zoek naar een T-shirt met passende tekst, zie foto hieronder. Bij het ontbijt was er al een cadeautje van Ernie, een in de voorraden goed verstopte pot sandwichspread !
Via de email en facebook kwamen felicitaties binnen, een ieder hartelijk bedankt en dat jullie er nog vele jaren getuige van mogen zijn. Straks gaan we in een lokaal tentje Lambi (zeeslak) eten. Het stond oorspronkelijk niet voor vandaag op het menu maar de uitbaatster ging het maken voor ons. We kregen de tent aangeraden door de T-shirt verkoopster, vraag maar op het marktje naar Nola, zij maakt lekkere Lambi.
Inmiddels hebben we ook uitgeklaard en kunnen we morgen vertrekken naar Bonaire. De tocht is ruim 400Nm, dus 4x24 uur varen. Als we een stop maken op Los Aves duurt het weer wat langer voor we wat van ons laten horen.
Voor wie toch wat lezen wil in die dagen kunnen we de nieuwe thriller van Frank van Zwol aanraden, Niemandsland. Het is de derde thriller van deze beroeps avonturier en wildernis gids. Het verhaal speelt zich af op Spitsbergen en is daarmee gelijk een verkoelende afwisseling op onze tropische zeilverhalen.

   


.