043=160514==13:00UTC=Positie:12=42,4N==061=14,6E==Charlestown=bay=Canouan=============

Langzaam aan dringen we door in het gebied van de dun of niet bevolkte eilanden. Hier in Canouan wonen circa 1165 mensen, later gaan we naar Mayreau met slechts 254 inwoners. En op de eilandjes van Tobago Cays woont niemand. De bevolking en de winkels zijn gewend aan improviseren. Op Bequia konden we geen standaard pakking kopen, het was de gewoonste zaak dat je die zelf knipte uit pakkingpapier. De schaarste aan goederen is voor de Bargain store (koopjes winkel) in Canouan geen aanleiding tot nee verkopen aan klanten. Ze adverteren zelfs met de leuze dat ze alles kunnen leveren en de enigste oorzaak van niet kunnen leveren is omdat het artikel niet bestaat. De drukte met kleine vrachtvaart in onze ankerbaai is er natuurlijk om die belofte waar te kunnen maken.
Ook wij zijn zelfredzaam en maken onze eigen passionjuice. Schep het vruchtvlees van 3 passievruchten uit hun schil, doe dat in een 1,5 liter fles en vul aan met 0,5 liter water en drie afgestreken eetlepels suiker. Flink schudden en het mengsel via een zeef in een andere fles gieten, eventueel nog wat prakken met een vork of lepel om meer vruchtvlees uit te knijpen. Volume aanvullen tot de 1,5 liter. Wil je het meer vruchtsmaak gebruik dan meer passions. Zoeter of minder zoet met meer of minder suiker.
Blender of mixer helpen ook om vruchtvlees van zaadjes te scheiden, maar let op kapotte zaadjes geven een bitterder smaak, de pitten zijn eetbaar.


.