046=210514==13:00UTC=Positie:12=35,7N==061=24,7E==Union=Island=============

Vanmorgen zijn we naar Union Island gevaren, een tochtje van amper 2 Nm. We liggen hier achter de beschutting van een rif en kijken zo de Atlantische oceaan over, een verfrissende passaat wind blaast continu over dek en door de kajuit. Tussen het rif en ons in scheuren er kitesurfers heen en weer.
Nog alle dagen lukt het ons om via een open Wifi punt internet op te pikken. Het signaal van ons huidige netwerk dat we gebruiken komt zelfs vanaf Mayreau. Zo blijven we via het journaal van 20:00 uur op de hoogte van het Nederlandse nieuws en keken we al twee keer naar "de wereld draait door". Ook al zitten we op bijna onbewoonde eilanden, Internet blijkt overal toegankelijk te zijn.
Vanmorgen hebben we bij onze eigen internet provider, Antagonist, de homepage ruimte voor nog eens drie jaar verlengd. Het is een leuke manier om contact te houden met familie en vrienden, maar ook onbekenden lezen met plezier de homepage merken we uit reacties.
Morgen Union Island verkennen, voorraden aanvullen en afval zien kwijt te raken. Op Mayreau kan je je afval tegen betaling meegeven aan de boatboys maar volgens de Pilot gooien zij het vervolgens in zee of ergens zomaar op het eiland. We zijn voorstanders van integreren, aanpassen aan lokale gebruiken en we willen zeker niet te veel op vallen, maar dat gaat ons te ver. Het eiland had meer zwerfvuil op straat dan inwoners ! De andere bijzonderheid was dat 1 op de 5 huizen een restaurantje was. De dag na Erik's verjaardag (23 mei) gaan we anker op voor de oversteek naar Bonaire.





.