040=080514==13:00UTC=Positie:13=48,0N==061=01,7E==Marigot=Bay=St.=Vincent==============

De afgelopen dagen is Ernie druk geweest met de handwas, Erik met zoetwater halen en tussendoor lekker zwemmen. Op de foto onze Gabber in de nieuwe kleuren met op de achtergrond St. Vincent. Naast ons ligt een boot geankerd die we nog kennen uit Trinidad. De boot is van zuid-Afrikanen met duitse vrienden die de boot de afgelopen 3 maanden hebben gebruikt voor een uitgebreide vakantie. In Trinidad was alles nog nieuw en onbekend voor ze, zeilen deden ze wel in hun Etappe op het Veerse meer. Maar deze stalen 38 voeter was wel even iets anders voor het jonge gezin.
Het avontuur is ze goed bevallen en ze spraken nu vol enthousiasme over hun verblijf in de Carieb. Inmiddels zijn de eigenaren weer aan boord en die kwamen gisteren even vragen over ons schilderwerk in Trinidad. Natuurlijk komt het dan van het een op het ander, hoe lang waren we onderweg, waar waren we geweest, wat zijn mooie zeilgebieden en is Europa een optie voor hen om naar toe te gaan. De jonge zuid-Afrikaan vatte ons leventje even kort samen als "wat een mooi leventje hebben jullie". En ja dat is ook zo. Dan zie je de palmbomen op de oever staan, hoor je tijdens de zonsondergangsborrel de cicaden, boomkikkers en krekels en zeilen we inderdaad in een tropisch paradijs.
We maken nu plannen om door te varen naar St. Lucia of gelijk door naar Bequia, het noordelijkste eiland van de Grenadines. Dan hebben we nog een 2 weken voor meer palmstranden, helder water en snorkelen tussen de zeeschildpadden. Daarna is het oversteken naar Bonaire en Curacao waar we begin Juni willen zijn. Het is dan het begin van het orkaan seizoen en moeten we het risico gebied uit zijn. Het vaarseizoen is hier van november tot juni. Maar in Curacao wordt het geen maanden dobberen, we hebben genoeg reisplannen voor die tijd en bezoek van en aan familie en vrienden.


.