039=060514==13:00UTC=Positie:13=48,0N==061=01,7E==Marigot=Bay=St.=Vincent==============

We zijn weer een eiland opgeschoven naar het zuiden. Omdat Ruppert bay in het noorden niet bezeild was liggen we nu in de smalle Marigot Bay. De oversteek tussen de eilanden was weer stevig aan de wind en in de luwte van Martinique stond de motor bij. De koeling van de motor is verbeterd maar nog niet optimaal, we blijven maar door klussen.
De tocht planning doen we volledig op digitale kaarten en pilots. Een van de weinige papieren gidsen die we aan boord hebben is de Segeln in der Karibik uit de eind jaren '90. Deze gids lag als weggevertje in het wasmachine lokaal in Trinidad. De informatie is wat gedateerd, maar de laatste jaren zijn er eerder havens bijgekomen dan weggegaan en zandbanken zijn hier niet. De kaft van de gids toont de ankerbaai waar we nu liggen. Een idyllisch kleine baai waar je kan ankeren aan de rand van mangroves en je dinghy kan landen op witte palmstranden. Maar dat was dus vroeger, de mangrove baai ligt nu vol met mooringboeien waar de boten met zijn drieen gestapeld naast elkaar op vastliggen, de oevers zijn bebouwd met hotels, appartementen en restaurantjes. De boatboys zijn inmiddels voorzien van 50pk buitenboord motoren en liggen op open zee te wachten. Gelukkig kennen ze de markt, de vele gehuurde zeilboten begeleiden ze naar duur betaalde moorings, luxe restaurantjes of verkopen ze snelle uitstapjes op het land. Onze ondermaatse, kleiner dan 45 voet (15 meter), boot laten ze met rust. De relaxte sfeer van de carieb is veelal verworden tot snel geld verdienen in het hoog seizoen aan even zo gehaaste toeristen.
Wij zijn buiten de baai gaan ankeren in schoner en helderder water met een lekker windje erbij. In Marigot baai zijn in de midden jaren '60 de opnames gemaakt voor de musical film Dr. Dolittle, maar net als de remakes van de film uit 1998-2006-2008-2009 is het hier een druk uitgemolken commercieel thema geworden.

       


.