<b>018==050212==18:00UTC==Positie:=14=02,7N==018=41,3W==Marigot=de=Ndangane==</b

De oost oever van de Marigot de Ndangane heeft een aantal eettentjes en vele kleinschalige resorts die hier campement worden genoemd. Op de rivier varen dagelijks piroques met toeristen. Je kan prima vissen, vogels kijken, van het weer genieten en als je binnen het campement blijft van de rust. Wij hadden in Dakar op de CVD (zeilclub) de beheerders van campement Sakado ontmoet die reclame kwamen maken voor hun tent en sinds we de Marigot de Ndangane zijn opgevaren waren we naar ze opzoek. We konden ze bellen zodat ze een pirouque zouden sturen om de weg te wijzen hadden ze ons nog in CVD verteld. Maar ja we hadden hun telefoonnummer niet.
Eergisteren ontdekten we dat we recht tegenover ze liggen. Sakado ligt niet direct aan de oever, maar achter de eerste bebouwing, zo'n 30 meter verder op de oever. De beheerder, Aurlemin, is een jonge 30-er die na 7 jaren van rondreizen met zijn rugzak hier met zijn vriendin voorlopig is neergestreken. De afgelopen 2 jaar heeft hij vanuit niets zijn eigen huis en een aantal bungalowtjes gebouwd die voor de verhuur zijn. Eenvoudig maar wel voorzien van alle gemakken als douche, toilet, gemeenschappelijke keuken, hangmat varanda en een gemoedelijke ontspannen sfeer. Doelgroep is de rugzak toerist zoals hij zelf was, voor CFA 5.600,- p.p. per nacht (8,40 euro) kan je hier terecht. Wij gebruiken zijn stek voor het aanvullen van zoetwater, een snelle kijk naar onze webmail en een koude cola.
Erik raakte aan de praat met een dame van een van de lokale restaurants die zat te vissen. Ze had al 2 kikkervissen op het droge liggen. Die waren prima voor op de BBQ vertelde ze. Dat moest getest worden. De fuik met de viskoppen erin en een tweetal lijnen met haken en viskoppen gingen overboord. De volgende dag een stevige kikkervis en twee krabben in de fuik, aan de lijnen slechts lege haken. Gistermiddag heerlijk in de kuip zitten BBQ-en, koel wijntje en frisse salade. De kikkervis had twee flinke eierpakketten, vandaar dat ze zo stevig was, samen met de krabben gekookt en het smaakt prima. OK we missen misschien de schaatspret met koek en sopie maar we maken er maar het beste van onder onze omstandigheden.
Sakado lodge
Meisjes in het dorp Mar Lodj


.