024==150212==18:00UTC==Positie:=12=35,4N==016=16,5W==Zinguichor==

Veerdienst Dakar-Ziguinchor
Na een nachtje over nabij Ariandaboul op de rivier de Casamance liggen we sinds gister namiddag op de ankerplaats bij Ziguinchor. De hele tocht op de Casamance is circa 35Nm en het is wel zo gemakkelijk om alleen te varen als je de getijde stroom mee hebt. Beide dagen varen kwamen we veel dolfijnen tegen. Ons nachtje over bij Ariandaboul was temidden van een groep van 32 pelikanen en een hoop spartelende vissen. Er sprongen er zoveel het water in en uit dat het een geluid gaf als van een kabbelende beek. Het leek er op alsof de Gabber in het favoriete fourageer gebied van de pelikanen lag, alhoewel we ze niet veel hebben zien eten. Op onze tocht naar Ziguinchor passeerden we ook het "Iles aux Oiseaux' (eiland met de vogels) dat zijn naam eer aan deed met onder andere meer dan 500 flamingo's. De vaargeul was wat ver weg van de roze gekleurde steltlopers, maar met de verrekijker was het een mooi uitzicht.
Vanmorgen kwam de veerpont uit Dakar langs varen. In 2002 plaatste deze veerpont zich als tweede op de bedenkelijke lijst van meeste slachtoffers tijdens een zee ramp. Van de 1860 passagiers overleefden er het slechts 64 toen de boot omsloeg voor de Gambiaanse kust.
We maken gebruik van de drijvende steiger van hotel Kadiandoumagne, wat letterlijk een hoop gemodder scheelt tijdens laagwater als we bij het, uit de pilot, bekende hotel Le Perroquet zouden aanmeren. Voor ons ligt de Butterfly van Louis en Marie die we nog vanuit Dakar kennen, helaas zijn ze niet "thuis".
Zeilende piroque     Zeilende piroque     Landingsplaats voor de bijboten



.