001=100219==09:00UTC==Positie:37=06,48N==008=47,7W==Barao=de=Sao=Miguel======================

We zijn neergestreken in Barao de Sao Miguel, een rustig plaatsje in het zuiden van Portugal. Ed en Sophie van de Argo hebben hier vlakbij een stukje land voor hun camper en kunnen er moestuinieren. Wij helpen ze dagelijks een paar uurtjes, genieten van het samen zijn, koken afwisselend en maken uitjes.
Ons huisje is "Casa Bruno" en ligt midden in het dorpje, klein maar geriefelijk, met heerlijke sinaasappels en mandarijnen in de tuin. De huurauto parkeren we bij het bejaardenhuis omdat de straten te smal zijn om te rijden, laat staan parkeren.
Eergisteren bezochten we wat strandjes aan de Atlantische kust, "Praia do Amado" nabij Carrapateira en "Praia do Castelejo" nabij Vila do Bispo. De Atlantische kust is altijd goed voor flinke golven en daarom geliefd bij surfers. De strandjes zijn vaak klein en besloten door de klifrijke kust. De Portugezen hebben ze wel goed toegankelijk gemaakt met mooie wandelpaden, parkeerplaatsen en toegangswegen. Het is nu nog "winter-seizoen" en het is erg rustig. Alleen de overwinterende camperaars uit heel Europa bevolken nu de parkeerplaatsen en de dreadlock dragende diehard surfers wagen zich in het koude water. Toen ik schelpen wilde zoeken schrok ik van de hoeveelheid kleine stukjes plastic in het vloedmerk.
Op de zaterdags markt in Lagos ontmoeten we verschillende tuinders/camperaars uit de vallei waar Ed en Sophie ook zitten. Veel van hun producten zijn biologisch, macro dynamisch verantwoord, maar daarmee zeer slecht voor de portemonnee. Gelukkig zijn er altijd wel draagkrachtige toeristen vanuit de vele appartementen complexen in de Algarve die een verantwoord souvenier willen kopen. De uien oogst lijkt hier geen last te hebben gehad van de droogte er waren genoeg grote uien te koop evenals reuze tomaten.
        

        


.