008=240219==09:00UTC==Positie:37=06,48N==008=47,7W==Barao=de=Sao=Miguel======================

Gisteren hadden we een dagje uit. Tijdens laagwater gingen we het strand op bij Praia Anna, je kan dan de grillige kust vanaf het strand bewonderen en onder de verschillende uitgespoelde bogen door lopen. Het beste maak je deze trip bij spring laagwater, dat geeft je meer looptijd en drogere voeten. Vooral naar het zuiden toe zijn tal van kleine strandbaaitjes en grillig uitgesleten "grotten" te vinden.
Koffie dronken we bij de "Mercado Municipal de Santo Amaro" we bestellen "meia de leite", koffie verkeerd zouden we het in Nederland noemen en wat lekkernijen. Erik neemt "mil folhas", Sofie gaat voor een "zoete aardappel taart" en Ed kiest de "pasteis de nata". Daarna gingen we bij de vuurtoren van Lagos het wandelpad langs de kust doen. Het houten wandelpad ligt net iets te ver van de randen van de kliffen om echt goed uitzicht te hebben, maar het is een veilige route met genoeg te zien. We genieten van de vergezichten, kletsen over de tijd dat we hier met onze bootjes langs voeren en scoren nog een torenvalk.
Na Lagos gaan we op zoek naar de zoetwater bron nabij Budens. Hier zou het lekkerste zoetwater van de Algarve uit de muur stromen is het verhaal dat we van buurtjes in de vallei gehoord hebben. De route beschrijving klopt en we vinden de bron, het water loopt niet continue maar de kraan geeft een aardige straal. Het smaakt inderdaad prima. Het gebouwtje is uit 1982 en een van de vele openbare tappunten die er te vinden zijn. Ze worden meestal gebruikt door camperaars om de zoetwatervoorraden aan te vullen.



   


.