005=170116==12:00UTC==Positie:17=56,9N==066=52,8W==Puerto,Rico=Punta=Jacinto====

We zijn weer wat oostelijker gekomen en liggen nu nabij het plaatsje Guanica in de luwte van Punta Jacinto. Net als bij Boqueron is het hier een vakantie omgeving. Grote parkeerplaatsen bij strandvertier, een hotel en een veerpontje naar een eilandje aan de buitenrand van het rif, geen dorpje of winkels. Gelukkig is het laag seizoen, dus er is weinig volk. Prima voor ons om te relaxen en het hotel heeft al 3 jaar zijn internet code niet veranderd dus daar liften we op mee. Er staan dus ook weer nieuwe foto's op Picasa, van Bonaire en een nieuw album voor onze tocht in de Noord Oost Cariebe. 's-Avonds kijken we naar "de ellende van de wereld" in Nieuwsuur en de eerste twee afleveringen van Flikken Rotterdam worden gedownload.
Bij Boqueron maakten we nog een wandeling door de mangrove en bekeken de vele wenkkrabbetjes. De grote schaar is puur om soortgenoten te intimideren, een echte macho krab dus. Ze eten de micorscopisch kleine algjes die tijdens laagwater in de modder te vinden zijn. Langs de hele kust zijn hier mangrove bossen, voor de kust is er een ondiep rif dat de zwaarste golfslag tegen houdt. Wij ankeren achter het rif en de luwte van een schiereiland. De wind staat hier altijd uit oost met variaties tussen NO en ZO.
Tijdens onze wandeling bij Punta Jacinto zagen we de oranje Troepiaal, de vogels op Curacao en Bonaire waren opvallend geler van kleur. We gaan nog op zoek naar de geelschouder Troepiaal die alleen op Puerto Rico voorkomt, maar met slechts 1250 exemplaren zal dat een toevalstreffer zijn.

       




.