002=110116==12:00UTC==Positie:16=34,1N==067=16,9W==Caribische=zee========

In de eerste dagen van het nieuwe jaar hebben we veel met Maarten en Marsha van de Vidavagabunda opgetrokken en met Marijke en Rudi van de Lizzy. Als afscheidsetentje hadden we "stoba" gemaakt met rijst en gebakken banaan. Met Maarten en Marsha heeft Erik nog een proefduikje gemaakt om te laten zien hoe mooi het hier onderwater is. Het was moeilijk weg komen van Bonaire, maar 4 dagen geleden hebben we de mooring lijn los weten te gooien.
De Lizzy is inmiddels aangekomen op Saint Croix een eiland tussen Puerto Rico en St. Maarten in. De Gabber zwerft nog op zee en gaat met een aan de windse koers richting Puerto Rico, de Vidavagabunda zal inmiddels richting Curacao vertrokken zijn. Op een dagelijks radionetje (8.104 Mhz USB, 13:00 UTC) hebben we contact met de Blues en de Rafiki en een aantal andere nederlandse zeilboten in de carieb. In het Dutchies Caribean netje doen inmiddels een 10-tal boten mee die verspreid zijn over de gehele Cariebe.
Na het ronden van de westpunt van Bonaire hebben we aan boord de knoop doorgehakt. In plaats van verder westelijk te varen hebben we besloten oost te maken om zo de Gabber in een goede uitvals positie te krijgen voor een mogelijke Atlantische oversteek later dit jaar. Zoals altijd zijn de plannen geschreven in het zand tijdens laag water dus wat het wordt kom je, net als ons, later echt te weten.

       


.