001=020116==12:00UTC==Positie:12=10,6N==068=17,5W==Bonaire========

Het nieuwe jaar is begonnen !

We wensen iedereen veel geluk en gezondheid toe.


Sinds de kerst is het hier op Bonaire iedere avond raak met schitterend vuurwerk. Het begon middernacht op tweede kerstdag met een groots vuurwerk op de havenpier en daarna was er iedere avond wel iemand die een vuurwerkshow gaf. Op oudjaarsavond zaten we met zijn tweeen op de buiskap van de boot te kijken naar een vuurwerkshow die van voor twaalven tot na enen duurde en ook middernacht 1 januari was het weer raak. Op het water zaten we eerste rij en hadden goed zicht op het spektakel dat zich overal langs de waterkant afspeelde.
Dus geen zorgen of we hier in Bonaire nog iets van een oud-jaar viering meegekregen hebben. Bij van Tweel (AH) hebben we vers gebakken oliebollen gehaald en voor de achterhoekers op het eiland waren er volop opgerolde wafels te koop. Zelf hebben we geen vuurwerk gekocht, maar op vele plaatsen was er van alles te koop dat hard knalt maar vooral ook mooie lichtshows geeft.
De komende dagen maken we de boot vaarklaar voor onze tocht naar Jamaica. Dat wordt 600Nm varen, we hebben stroom en wind mee dus we hopen er niet meer dan 6 nachten over te doen. De verwachtingen zijn nog steeds dat de wind en golfhoogte afnemen vanaf 4 januari en dat het dan ruim een week rustig weer blijft. Een goed begin van onze nieuwe vaarseizoen.





.