022=210314==13:00UTC=Positie:12=00,0N==061=45,8E==Prickley=Bay=Grenada=======================

We zouden eigenlijk al weer verder zijn gevaren maar dat hebben we niet gedaan. De wind ging richting 5-7 Bft en we hebben de tijd, dus waarom een paar onrustige uurtjes op zee als je ook achter je anker kan blijven zwieren. Zondag middag en maandag ziet het er beter uit dus daar wachten we nu op. Aan boord is genoeg afleiding.
Ernie heeft haar rugzakje kunnen afhaken en een regenschutje gemaakt voor boven het vluchtluik. Erik maakte een verlenging van de bediening van de buitenboordmotor, zodat ie nu ook op het bankje in het midden van de bijboot kan zitten. De watervoorraden werden weer aangevuld. Beetje zwemmen en 's-avonds filmpje kijken. De accu's blijven prima op spanning met de nieuwe windmolen dus een paar uur TV kijken is geen probleem meer ! Samen deden we weer een kookles bij de dames Omega en Esther van Dodgy dock.
Vanaf Prickly baai, in het zuiden van Grenada, willen we naar de onderwaterbeelden tuin iets ten noorden van St. George. Daar lekker snorkelen en dan verder naar Carriacou, een eilandje vlak boven Grenada. Wat het daarna gaat worden weten we nog niet. De andere eilanden liggen allemaal op dagtocht varen van elkaar met een Noord Oostelijke koers en tegenstrooms. De wind komt hier standaard uit Oost soms iets noordelijker zelden iets zuideijker. Dat betekent dat al die dagtochten zwaar aan de wind varen worden met stroom tegen.
We overwegen om eerst, in een paar nachten doorzeilen, naar Dominica te gaan. Een prachtig wandeleiland volgens de verhalen. En dan weer langzaam naar het zuiden te varen, wat een betere koers qua wind oplevert.
Vandaag nog wat boodschappen gedaan van ingredienten die bij de kooklessen gebruikt werden. De groene vruchten op de foto zijn Christophers. Ze worden gebruikt in sauzen, maar wij maakten er een heerlijke zachte soep mee. Ook moest de rum voorraad worden aangevuld. Tja, we blijken dus toch rum drinkers te zijn geworden. De rum-punch was snel op en een klein flesje rum dat we gekocht hadden om kruiden in te bewaren is de afgelopen dagen ook als rum-punch verwerkt terwijl de kruiden nog altijd droog in het zakje liggen. Met de grote fles zal er vast wat voor de kruidjes overblijven.
In de jachthaven van St. George zagen we een Nederlandse vlag, dus aanleiding om een praatje te maken. Het was de Seaquest, ze zijn op de terugweg van een rondje wereld in 4 jaar. Huib Jan was aan het opruimen en we kregen twee stevige vislokkers mee voor het formaat vis (+ 1 meter) dat ie niet meer aan boord wilde hebben.

           


.