015=090314==13:00UTC=Positie:12=00,0N==061=45,8E==Prickley=Bay=Grenada=======================

En dan ineens doet ie het niet meer. Na meer dan 10 trouwe dienstjaren krijgen we de SSB zender (ICOM706MKIIG) niet meer aangeschakeld. Erik dacht eerst nog dat het het slecht aangekneld kabelschoentje was in de stroomtoevoer, maar dat was het helaas niet. De interne zekering is ook nog heel dus het probleem zit dieper. Normaal hoor je bij het aansluiten van de stroomdraden dat er in de zender een relais omspringt en zelfs dat horen we niet meer.
We zitten nu dus zonder communicatie middel voor de grote afstanden. Tijdens het Dutchies at sea netje maakten we verbinding met veel andere Nederlandse zeilers die verspreid over de hele Carieb varen. En tweewekelijks hadden we contact met Nederland via de SSB als Dennis van de Bodyguard zijn praatje maakte met het thuisfront in Dordrecht en Papendrecht. Naast deze gezellige informatieve praatjes missen we nu ook de mogelijkheid voor het uitzenden van positie rapporten (op internet zie je zo waar we varen), het ontvangen van weerberichten in de vorm van Gribfiles en het zenden en ontvangen van emails als we op zee zitten.
Erik heeft inmiddels, via zijn andere zender voor de kortere afstanden, al contact gezocht met de lokale zendamateurs om te horen of er handige electronica klussers met verstand van SSB zenders op het eiland zitten. J35X zijn de roepletters van de man die we moeten hebben is het laatste nieuws, maar we hebben hem nog niet gesproken.
Op het eiland hebben ze op de hoogste berg een repeater station (146,760 - shift 600; voor de liefhebbers) gezet zodat je eenvoudig het hele eiland kunt bereiken ondanks dat de bergen dat normaal gesproken onmogelijk zouden maken. Ook voor de marifoon staat er een repeater, op kanaal 66. Dat is alleen mogelijk als de zend en ontvangstfrequentie van een kanaal verschillend zijn. Wij zenden met kanaal 66 uit op 156,325 Mhz, de repeater pikt dit signaal op en zendt het gelijktijdig uit op de ontvangstfrequentie van kanaal 66 en dat is 160,925 Mhz.



.