024=270416==16:20UTC==Positie:18=20,2N==064=55,7W==St.=Thomas=Charlotte=amalie==

Het is carnavals week op St. Thomas en de Gabber ligt op anker recht voor het centrale podium. Een prima plek om mee te genieten van alle optredens zullen we maar zeggen. In de carnavals week worden gelijk andere evenementen gehouden. Zo was er het afgelopen weekend twee powerboat races, de eerste van kleine racebootjes en daarna waren de grote raceboten aan de beurt. Vandaag was er de foodfair, zaterdag is er een grote optocht en vrijdags een kinder optocht. De PAN band van vandaag de Rising stars heeft als motto: "Nothing is so complicated that it cannot be simplified by hard work" - "Niets is zo ingewikkeld dat het niet door hard werken eenvoudig gemaakt kan worden."
Ieder evenement trekt zijn eigen publiek. Bij de powerboats was het een druk spel van gezien en gezien worden, goud blinkende kettingen, ingewikkelde begroetingen met de knokkels stoten en handen in elkaar grijpen, sexy korte rokjes en stoere tatoes. Op de foodfair hadden de rastas en traditionele mamma's in maroon kleding de overhand. Bij alle evenementen is er bijpassende muziek en er is altijd een ruime keuze uit eettentjes. Vooral Erik geniet van de aanblik van alle huisgemaakte etenswaar met een enorme variatie. Van gevulde kreeft, rijst, maismeel, macaroni cake, zeeslak, patat, gebakken vis, spare ribs, kip in vele varianten tot geite soep wat hier "goat water" genoemd wordt.
De planning is dat de Gabber vrijdag aan boord van de Spuigracht getakeld gaat worden, dus we zoeken voor 1 nachtje een dak boven ons hoofd. Dat is met de carnavals week geen makkelijke optie, al 2 dagen zoeken we naar een onderkomen.
Vandaag hadden we ons laatste SSB contact vanuit de carieb met Nederland, PA3DKT (Dennis van de Bodyguard) zit regelmatig (Wo 14.153 USB 21:00 UTC) op het clubstation (PI4DEC) in Dordrecht. Ook nemen we afscheid van de rondzeilende Nederlanders in de Carieb op het "Dutchies Caribean Netje" (8104 USB, Wo en Zo 24:00 UTC). Reizen is naast nieuwe mensen en culturen ontmoeten ook vaak afscheid nemen.



.