022=180416==16:20UTC==Positie:18=03,1N==063=06,4W==Lagoon==St.=Maarten==========

Het weer is behoorlijk van slag hier op St. Maarten. Al een paar dagen is er geen wind en de weinige wind die er is komt uit alle richtingen. En sinds gisteren is er een flink pak bewolking, dat is niet goed voor onze energie balans. De zonnepanelen geven weinig stroom en de windmolen helemaal niets, dus in de vroege ochtend staan de accu's op amper 12 Volt. Gelukkig brengt de generator van de True Blue uitkomst, een paar uurtjes draaien en de accu's komen weer vol, zelfs de koude accu van de koelkast slaat het overschot aan energie op. Zo'n generator is een stuk prettiger dan de motor bij laten staan. Hij maakt minder lawaai en vooral ook minder warmte wat weer prettig is voor de koelkast.
De dingen gaan in de Cariebe doorgaands op zijn "elf en dertigste" maar de firma Sevenstar weet van doorpakken. Kregen we eerst bericht dat we met de Saimaagracht waarschijnlijk 6 mei zouden vertrekken. Nu gaan we met de Spuigracht, eerst op 28 april en sinds vanmorgen al op 27 april. Helaas is nog altijd onbekend of we zelf ook mee kunnen, we blijven hopen op een zeereis aan boord van de Spuigracht.
Vanaf donderdag is er wind en dan zetten we snel koers naar St. Thomas. Een nachtje doorvaren met de wind bakstag en we zijn er. Het blijft voor ons wel een onwerkelijke gewaarwording dat dat na ruim 4 jaar tropen zon voorlopig onze laatste cariebische zeiltocht wordt.



.