021=110416==16:20UTC==Positie:18=03,1N==063=06,4W==Lagoon==St.=Maarten==========

We hebben 834 Nm bijgetikt op het log en zijn weer terug in St. Maarten. We zijn 3 kalabassen rijker en hebben een aantal belangrijke beslissingen genomen. Voordat de boot op transport gaat willen we nog wat wandelen op St.John, daarna door naar St. Thomas om de boot in de laatste week van april klaar te maken voor hij aan boord kan als deklast op de Saimaagracht naar Southampton in zuid Engeland. Het zijn voorlopig onze laatste weken in de Carieb.
Donderdag namiddag kwamen we na een voorspoedige zeiltocht aan in Marigot bay bij St. Maarten. Daar zijn we een nachtje blijven liggen en gingen met de eerste brug opening om 09:00 uur de Lagoon in. 's-Avonds kletsen we bij met Ton en Dominique van de True Blue en ontmoeten Rob van de Stamper. Traditioneel happy hour bij Lagoonies gevolgd door een maaltijd bij de Chinees. Zaterdagmorgen hebben we met Dominique (van de True Blue) en Nico (van de Domino) boodschappen gedaan, alles paste makkelijk in de 20ft bijboot van de True Blue. Wel even schrikken als zo'n afmeting langszij van de Gabber (31ft) komt.
Later in de week ontmoeten we ook nog Fred en Marian van de Kostat. Ook bij hun zijn de plannen plots drastisch veranderd. Ze kwamen op St. Maarten om een tandartsenpraktijk te helpen opstarten, maar behalve vier kale muren blijkt er nog niets in orde. Altijd goed om een plan B te hebben, ze gaan weer naar hun boot die in Curacao op de kant staat.
Bij de True Blue installeert Erik een pactormodem zodat Ton en Dominique via de SSB kunnen emailen en weerberichten ontvangen. Helaas blijkt de antenne tuner niet helemaal pluis, gelukkig heeft Ton nog een tweede. Alleen het uit- en inbouwen is een klus.



.