064=260813==12:30UTC===Positie:10=40,8N==061=38,0W==Chaguaramas=Trinidad======================

Al weer een week geleden waren we bij Pan On Avenue. Vanaf half acht in de avond tot vroeg in de ochtend gaven ruim 25 Pan-bands (steeldrum-olievaten) een optreden vanaf vrachtwagens die over Ariapita Avenue reden. Wij hadden een mooi plekje uitgekozen nabij het podium met de officials. Het enthousiasme van de spelers was aanstekelijk en het was fantastisch om te zien dat jong en oud meededen. Lead-drummers van amper 10 jaar en ritme kloppers van 70+. Alle bands hadden een vergelijkbare bezetting qua instrumenten, maar toch wisten ze zich te onderscheiden door verschillende ritmes en melodien. Om 23:00 uur gingen we opzoek naar vervoer naar de haven, de eerste 7 steelbands waren toen pas voorbij het podium gekomen. De reguliere maxi-taxi's rijden dan niet meer, maar we hadden geluk een late maxi-taxi wilde ons wel meenemen tegen het standaard tarief.
Deze week heeft Mitchell de meeste van de laswerkzaamheden afgerond. Het terugplaatsen van het roer en een nieuw lager aan de bovenkant van de roeras maakten de Gabber weer tot een completere boot. Ernie ziet het einde nabij komen van haar dremel klussen. Inmiddels is een stuk van de romp boven en onder de waterlijn geschuurd en zelfs van de opbouw zijn al een aantal vlakken geschuurd.
We hebben een nieuwe schuurmachine gekocht, onze oude staat in de opslag in Nederland. Nu er meer en meer apparatuur die op 110 Volt werkt aan boord komt was het ook nodig om een extra omvormer van 12 Volt naar 110 Volt aan te schaffen. Hier in de haven hebben we walstroom, 220 Volt en 110 Volt, maar onderweg willen we de nieuwe dremel en schuurmachine ook kunnen blijven gebruiken.
Mitchell plaatst het roer terug door de hak weer aan de boot te lassen.

Pan on Avenue, 27 steel bands op vrachtwagens.   :  Limbo dansen tijdens Pan on Avenue.


.