018=270316==12:00UTC==Positie:12=00,0N==061=45,8W==Prickley=bay===Grenada=======

Twaalf jaar geleden gingen we aan boord van de Gabber wonen. Nicht Loes stuurde ons een mooie "verboting" kaart, we verhuisden niet, maar gingen van onze woonark naar de zeilboot. Het was een stap naar ons zeilend leven dat inmiddels zijn eerste lustrum al gehad heeft. We genieten dagelijks van ons vrije bestaan achter anker, de eilanden die we bezoeken, de duiken en snorkeltochten die we maken in tropisch helder warm water. En we blijven vol met plannen voor de toekomst.

We willen graag ons plezier in deze manier van leven, de opgedane kennis en ervaring delen met anderen, het liefst aan boord van een boot. Maar ook deze keer zijn onze wensen groter dan de boot. We gaan op zoek naar een boot met extra hutten. Zodat als we charteren de gasten ook hun eigen privacy aan boord kunnen hebben.
Begin mei gaat de Gabber op transport van St. Thomas (US Virgin Islands) naar Southampton (UK). Vervolgens varen we hem verder naar Nederland. In Nederland komt de Gabber te koop en kijken wij rond naar een robuuste zeewaardige boot met 4 hutten en 2 natte cellen.

Voor sommige van de trouwe lezers zal ons toekomstige afscheid van de Gabber, een Breewijd 31, als een soort verraad klinken. Tijdens lezingen en ontmoetingen werden we meerdere keren aangesproken dat we een "voorbeeld" of zelfs "helden" waren met onze manier van leven. Anderen zien er misschien een kans in om een goed onderhouden en stevige zeezeiler over te nemen. En zo invulling te geven aan de wens om verdere reizen te maken. Wij gaan ook een volgende stap zetten in ons avontuurlijke leven en blijven dit met jullie delen. Niet alleen virtueel via het web, maar met onze plannen dus ook bij ons aan boord naar verre bestemmingen !




.