016=190316==12:00UTC==Positie:12=00,0N==061=45,8W==Prickley=bay===Grenada=======

Tijdens de kookles van Esther en Omega leren we hoe we curry's moeten maken. Van tevoren hadden ze al kipcurry gemaakt en tijdens de les bereiden de dames een heerlijke groente curry. Punt van aandacht is dat je de curry poeder een 5 a 10 minuten laat mee fruiten met de uitjes en daarna pas de groenten er bij doet. Na afloop van de kookles is het altijd smullen met het opeten van de resultaten. We krijgen de kipcurry met roti te eten en wat groente curry ernaast.
Vrijdags gaan we samen met de Regina in de middag naar Gouyave. We stappen iets voor het dorp uit om op het erf van "Dougladstone Estate" kalabassen te plukken. Ernie herinnert zich daar, van ons bezoek twee jaar geleden, een boom met mooie grote kalabassen (Crescentia cujete). We hebben geluk de boom staat er nog en er hangen prachtig grote kalabassen aan. We plukken er drie om er vogelhuisjes van te maken. Ook zien we nog bloeiende cacao.
In Gouyave is het iedere vrijdag "Fish Friday", lokale uitbaters staan dan in de straten met allerlei etenswaar van vis, krab of kreeft. Het is een regenachtige dag en dat is te merken in de lage opkomst van bezoekers. We kopen bij verschillende standjes allerlei lekkers en hebben zo ons avondmaal. Een toetje van vers handgemaakt ijs lopen we mis, het is nog niet klaar. Een meisje staat aan een oude ijsmaakemmer te draaien maar het duurt nog even voor het ijs bevroren is. Het is een houten emmer met binnenin een metalen pot die kan worden rondgedraaid en een soort van mixer. De ingredienten voor het ijs doe je in de metalen pot, er rondom heen doe je ijsblokjes en strooi je nog wat zout. Daarna net zo lang draaien tot de inhoud van de metalen pot ook bevroren is.
Zaterdag ochtend zijn we druk met het leegscheppen van de kalabassen via de nauwe opening die we met de gatenboor gemaakt hebben. We proberen nog of de vogels bij ons aan boord het wat vinden, maar geen van onze gevederde vrienden heeft nestel drang. De kalabassen gaan mee naar Nederland voor op ons tuinhuis.


        


.