012=170215==12:00UTC==Positie:12=09,3N==068=16,8E==Kralendijk=Bonaire================

Het is nog vroeg in de ochtend als een groot zeilschip vlak achter de Gabber langs komt. Het is de Tres Hombres, een nederlands zeilende vrachtvaarder onder de vlag van Sierra Leone. En dan een echt zeilende, want hij heeft geen motor.
We hebben de Tres Hombres voor het eerst gezien in Mindelo (Kaapverdie) toen wij daar voor anker lagen. In de periode dat wij de atlantische oversteek deden hebben ze een duitse solozeiler op sleeptouw genomen. Een ongebruikelijke reddings actie op de oceaan. Meestal kan je slechts overstappen op de boot van de redders en moet je je eigen boot achter laten op zee.
Na een paar rondjes varen langs de kade en moorings van Bonaire wordt het grote zeilschip keurig afgemeerd langs de kade. Geen assistentie van sleepboten, slechts mankracht op de kade en een stevige bijboot helpen. Een bijzondere onderneming met bijzondere zeilers aan boord. Inmiddels liggen er weer giga grote cruise schepen aan de kade en is de Tres Hombres verhuisd naar een grote mooring boei bij de zoetwater fabriek.
De afgelopen dagen was het ook op Bonaire carnaval. Wij gingen kijken bij de optocht van zondagmiddag. Prachtig uitgedoste groepen paradeerden over straat. Ondanks dat Bonaire een klein eiland is was het een hele optocht met een tiental groepen, veelal gesponsord door bedrijven. Zo zagen we de dames van de wasserette in geheel andere kledij langs komen dan we van ze gewend zijn.






.