010=100215==12:00UTC==Positie:12=09,3N==068=16,8E==Kralendijk=Bonaire================

Afgelopen zondag was er een schoonmaak duik georganiseerd door de zeeschildpad beschermers organisatie. Zeeschildpadden raken regelmatig verstrikt in nylon vislijnen die op de zeebodem liggen. Onze opdracht was om zoveel mogelijk van de verloren vislijnen rondom de pieren van de haven te verwijderen. Met ruim 30 duikers gingen we te water en er was genoeg op te ruimen voor iedereen.
Wij haalden tijdens een duik van 45 minuten een tas vol met lijnen en loodjes boven en er lagen nog meer lijnen. Inderdaad een flinke rommel bende daar onderwater door de vissers. Na de duik konden we onze spullen spoelen bij de Dive friends die ook de duikflessen ter beschikking hadden gesteld. Daarna gingen we met het hele gezelschap aan boord van de Freewinds voor een lekkere broodjes lunch.
Voor het eerst in onze 5 jaar zeilen waren we nu echt cruisers (de engelse naam voor zeezwervers zoals ons) aan boord van een luxe cruiseschip. De Freewinds is geen grote commerciele cruiser maar meer een verenigings boot van de Sceintology church. Deze Amerikaanse geloofsgroep is bekend door het lidmaatschap van o.a. Tom Cruise. Net als het Leger des Heils uit Erik's jeugdjaren (jaren '60) organiseren ze ook filmvoorstellingen. Geen woensdag middag voorstelling in een wijkkelder om de jeugd te vermaken maar een avond voorstelling in een echte bioscoop zaal aan boord van de Freewinds. De sceince fiction film Guardians of the Galaxy stond op het programma en met een gratis bakje pop-corn en een cola werd het een leuke filmavond voor ons.

   


.