096=271114==12:00UTC=Positie:12=04,9N==68=51,8E==Spaans=water=Curacao=====

Dennis en Ank zijn ook weer terug op hun boot (Bodyguard). Het radio netje Dutchies at sea is gelijk van start gegaan, Woensdag en Zondag om 23:59 UTC op 8.104 kHz USB. In de namiddag komen ze me altijd ophalen voor hun uurtje zwemmen in Caracasbaai. Tijdens het snorkelen heb ik gelijk onze nieuwe Denver ac-5000 action camera, die bij de Praxis voor weinig te koop was, uitgeprobeerd.
Gisteren pepperjelly gemaakt, een pittig smeerseltje voor op een toastje Philadelphia, bij gerookte vis, een lapje vlees of een wild paté. Het recept is eenvoudig: 10 - 20 kleine pepertjes (promente pika korsou chiki, kleine lokale hete peper) zonder de pitjes fijn knippen in 300ml water, snufje zout, 40 gram suiker en 3/4 theelepel agar-agar, alles 15 minuten koken totdat de pepers zacht worden aan het einde 1 eetlepel inmaak azijn toevoegen. Daarna uitgieten in een schone jampot en tijdens het afkoelen het potje regelmatig omschudden, anders liggen alle pepers op de bodem. Meer of minder agar-agar veranderd de smeerbaarheid. In plaats van agar-agar met suiker kan je ook gelei-suiker + suiker gebruiken.
Vandaag ook vlees ingemaakt. De kipkarbonades zijn hier het meeste vlees voor het minste geld. Een kilo kipkarbonadeskoken in water met italiaanse kruiden, een flinke lepel geelwortel en 2 eetlepels Abodo seanoning (zout, knoflook, oregano, komijn, zwarte peper, geelwortel). Als ze bijna gaar zijn de botjes (een per karbonade) er uit halen en het vlees klein knippen. Daarna schone glazen potjes vullen en afvullen met het kooknat tot 1 cm onder de rand. Deksel erop en een 45 minuten in de snelkookpan voor het echte inmaken.
Gelijk met de kip ook twee potten rundvlees in ketjap en knoflook ingemaakt. In totaal staat er nu weer 2 kilo vlees in pot voor onderweg. Voor de dagen dat we geen vis vangen.






.