102=301214==12:00UTC=Positie:12=04,9N==68=51,8E==Spaans=water=Curacao=====

Beide kerstdagen blijven we aan boord en de zondag na kerst gaan we bij Tineke eten. Tineke kennen we van onze duikclub "Nautilus" in Utrecht. Negen jaar geleden ging ze terug naar Curacao waar ze samen met haar ouders in haar jeugd gewoond had. Anders dan de gesprekken op het duikcentrum, waar we meestal spraken over de duiken die we gemaakt hadden en de dingen die we onderwater gezien hadden, waren we benieuwd naar het "roer om leven" dat Tineke hier op Curacao heeft. Het werd een gezellige avond met veel gepraat en lekker eten van de BBQ.
Maandags doen we weer boodschappen bij supermarkt Vreugdenhil, maar een aantal ingredienten zijn er niet en die kopen we in de namiddag op de Venezulaanse markt. Ons gratis vervoer naar Vreugdenhil staat door acties van de taxichauffeurs trouwens op de tocht.
De taxichauffeurs hebben rechtzaken aangespannen tegen alle andere vervoerders op het eiland waarin ze betwisten dat deze vervoerders illegaal bezig zijn door het gebrek aan een taxi-vergunning. Vooral de transferbusjes van de hotels liggen onder vuur. De taxi's missen een groot deel van hun ritjes vanaf het vliegveld claimen ze door deze transferbussen. De redelijkheid van hun claim is wat moeilijk want zelfs met alle taxi's bij elkaar is er geen genoeg taxi vervoer voor een enkele vliegtuig lading vakantiegangers en hun bagage. Ook de service van Vreugdenhil kunnen ze niet aanbieden, deze rijdt op vaste tijden tussen de winkel en wijken in Willemstad waar de taxibusjes niet komen, o.a. de haven en de toeristen centra.


.