098=121214==12:00UTC=Positie:12=04,9N==68=51,8E==Spaans=water=Curacao=====

Een nieuwe update heeft even op zich laten wachten. Maar de komst van Ernie was dan ook een hectisch gebeuren. Voor het eerst vloog Ernie met onze nationale trots de KLM. Helaas was het de onfortuinlijke vlucht KL 0785 die niet verder kwam dan St. Maarten. Na het nodige gesol met de passagiers gedurende 2 volle dagen werd er een nieuw vliegtuig vanuit Nederland over gevlogen en kon Ernie met 53,5 uur vertraging eindelijk voet op Curacao zetten.
De regelgeving van de EU bepaald dat passagiers in een vliegtuig met flinke vertraging recht hebben op een compensatie bedrag. Dit compensatie bedrag is vastgesteld op € 600,- en het maakt blijkbaar niet uit hoeveel langer dan 4 uur de vertraging is. Kortom na de eerste 4 uur vertraging is de schade bekend bij de vliegmaatschappij en is het economisch vanzelfsprekend dat de vliegmaatschappij geen extra moeite meer steekt in een snelle afhandeling, goede informatie of begeleiding van haar klanten. Met het uitdelen van de tegoedbonnen en 2x per dag transport naar een hotel om te eten viel de ondersteuning deels binnen de regelgeving. Ernie heeft tijdens haar verblijf geen KLM-ers gezien die haar informeerden of bijstonden in het zoeken naar een slaapplaats.
Inmiddels heeft ze flink bijgeslapen en we zitten weer in de routine van ons cruisers bestaan. Woensdag was er een BBQ op het strand met de andere zeilers. Voor ons de eerste BBQ met de BBQ die Erik bij Maarten op het Truckpark van Tucantravel in Peru ontwierp en in elkaar zette. De sateetjes en hamburgers smaakte prima, mooi weer en veel gezelligheid.



.