100=231214==12:00UTC=Positie:12=04,9N==68=51,8E==Spaans=water=Curacao=====

Na het opvragen van de orkaan paden van de afgelopen 10 jaar is het plan om de Gabber achter te laten in Cuba tijdens het orkaan seizoen van tafel. Iedere twee jaar wordt Cuba getroffen door een orkaan en de meeste orkanen trekken over Bahia de Cienfuegos, een van de grotere watersport centra en jachthavens op het eiland.
Ook hier op Curacao zijn het de donkere dagen voor de kerst al een paar dagen is het grauw bewolkt en staat er een stevige 4-5 Bft op de ankerplaats met vandaag als hoogtepunt de ene na de andere bui met hele harde wind en onvoorstelbaar veel regen waarbij we inmiddels 70 liter water hebben opgevangen. De daglengte verschilt over het jaar niet veel en met 11 uur en 27 minuten zijn de dagen nu het kortst, in de zomer zijn de langste dagen 12 uur en 53 minuten. Het aantal zon uren is door de bewolking en spaarzame regenbuien in dit seizoen ook wat minder. Voordeel is dan weer dat de temperatuur een stuk aangenamer is, 's-nachts koelt het af naar 26 Celsius.
Omdat Facebook vanaf 1 januari geld wil gaan verdienen met ons foto en film materiaal zonder aan ons een vergoeding te geven of specifiek toestemming te vragen overwegen we naar een ander "social netwerk over te stappen. En alvast de waarschuwing dat als we verschijnen in een commerciele oproep op facebook wij hier niet achter staan of geld aan verdienen. Geld verdienen doen we wel als je (kosteloos) klikt op de, door Google voor jullie uitgezochte, advertenties op dit blog. De "advertentieklikkers" worden hartelijk bedankt voor deze ondersteuning.
We zijn sinds een paar dagen ook te vinden op het alternatieve IJslandse netwerk www.SEEN.is. Via de optie browse members kan je ons en inmiddels 65.595 anderen vinden.



.