007=300114==19:00UTC=Positie:10=40,9N==061=38,1E==Chaguaramas===============================

Met de lasser hebben we voor de nieuwe klussen afgesproken dat we een oplever datum in het contract wilden hebben en bij overschreiding van de datum zou hij per dag TT 100,- (€ 12,-) korting geven. Dat geld gebruikten wij dan voor het betalen van de haven en eten. Geen probleem "maandag en woensdag kom ik de spullen opleveren". We hebben er gezamenlijk om gelachen, want een oplevering binnen 3 werkdagen hadden we nog nooit gezien en Mitchell zou zelfs maandagochtend voor 09:00 uur langs komen om nog wat maten te meten.
Maar sinds maandagavond staat ons nieuwe frame voor de bimini, en ook volgens afspraak zijn woensdag de kotter verlenging en de antenne paal afgeleverd. Het is weer mooi las- en contstructiewerk wat Mitchell met zijn West coast fabricators & welders bedrijf gemaakt heeft. Nu moeten we nog opzoek naar een atelier waar ze het canvas kunnen naaien voor ons.
Onze eerste eigen "boot" gebrouwen wijn is gebotteld; 3 liter rode druivensap, 2,1kg suiker, 7 liter water en wat gist leveren ons 9 liter frisse rose.
Onze zelfredzaamheid gaat de laatste dagen zelfs zover dat Erik met het installeren van Pactor modems en Airmail software de boordkas weer aanvuld. Vooral de Bluetooth verbindingen die de boten gebruikten zorgden voor kopbrekers bij Erik door het onbekend zijn van de eigenaren met de vereiste koppelings codes, maar het is gelukt ! Ernie draagt met het schilderen van de naam op de romp ook bij aan de boordkas, plakletters zijn hier in Trinidad 3x zo duur als in Nederland !
Verder is de routine weer van alle dag. Een paar kleine klusjes per dag, boodschappen bij de HiLo, regelmatig een verfrissende douche, op woensdag- en zondagavond het radionetje van de Bodyguard (8.104 Mhz 21:00 lokaal, 01:00 UTC). En 's-avonds kijken we naar de serie Borgen die we via neef Joost gekregen hebben.



.