004=140114==19:30UTC=Positie:10=40,9N==061=38,1E==Chaguaramas=============================

Alweer een week retour op de Gabber in Trinidad. Dagelijks doen we een klusje en acclamatiseren aan het warme klimaat. De warmte valt gelukkig mee in vergelijking met toen we hier in oktober weg gingen. De temperaturen dalen 's-nachts tot een barre 25 Celsius, de ventilator kan zachter en een lakentje is welkom. Overdag staat er altijd wel wat wind en viel er de afgelopen dagen regelmatig een bui.
Budget Marine leverde, samen met een juffrouw van de douane, gisteren de nieuwe windmolen af. Het is een Aerogen 4, volgens de specificaties goed voor 1 tot 5 ampere bij wind tussen de 5 en 20 knopen. De douane was erbij om toezicht te houden dat de belastingvrije artikelen ook daadwerkelijk aan boord van een buitenlandse boot het land zouden verlaten. Dit is de eerste keer dat we in het groot belastingvrij inkopen doen. Via Budget Marine was dit ook gemakkelijk te organiseren, we leverden copien van de bootpapieren in en zij deden de rest bij de douane, aan het eind moesten we nog even 4 handtekeningen zetten. Regelmatig kochten we al onderhouds en verfproducten belastingvrij via de Convenience card van de marina bij de Boatershop. Wij kregen dan belasting vrijstelling omdat we iemand lokaal inhuurden voor de werkzaamheden.
Kort voor vertrek hadden we onderdelen van de ankerlier ingeleverd bij een verchroom bedrijf. Op de dag van vertrek was het klaar, maar we hebben het pas deze week opgehaald. De onderdelen zien er weer als nieuw uit en samen met de nieuwe verflaag op de lier heeft deze een mooie revisie gehad. Ook de bimini (zonnetentje)) is aan een revisie toe. Deze moet groter en gecombineerd worden met de functie van regenopvang doek. Helaas lijkt hergebruik van de buizen niet de beste optie. We zullen het allemaal met Mitchell de lasser bespreken. Hij komt sowieso om de nieuwe windmolen op de beugel op het achterdek te plaatsen. De antennes zijn al verwijderd en ook die moeten een nieuw plekje krijgen.



.