003=130220==16:00UTC==Positie:51=41,11N==004=31,78E==Noordschans====================

Vorige week was de officiele overdracht bij de notaris en nu hebben we dus echt een nieuwe boot. Het is nog wennen voor ons, zoveel ruimte en toch zoeken naar waar we alles gaan opbergen. We hebben ruim 15 jaar aan boord van onze oude Gabber gewoond en dan heeft alles zo zijn vaste plekjes die je gewend bent. Die vaste gewoontes moeten we nu allemaal opnieuw uitvinden en aanleren op de nieuwe boot.
Voor het zeevast opbergen van spulletjes hebben we plankjes met staande houtjes gemaakt waartussen de borden en kommen klemstaan. Bij de camper/caravan winkel Cannenburg kochten we voorgevormde foam waar de mokken en glazen in passen. De combuis hebben we uitgebreid met kruidenrekjes en een opbergrek voor zonnebloem/olijf olie flessen, koffie, etc.. Nu we echt eigenaar zijn durfden we de schroeven in het hout te draaien. Morgen hebben we een gesprek over de nieuwe verstaging, de huidige is 20 jaar oud. Voor de verzekering en onze gemoedsrust tijdens de oversteek is nieuwe gewenst. Bij George Kniest hebben we een lange verlanglijst ingeleverd met noodzakelijke bootspulletjes. Vandaag gekeken of de spullen ingebouwd kunnen worden op de plaats die we verzonnen hadden. De frontjes van de apparatuur hebben we op de werkelijk maat uitgeprint en op een plank hout geplakt, en het ziet er naar uit dat het gaat lukken.
De nieuwe windvaan, Hydrovane en windmolen Leading Edge 300 zijn al in huis, maar opbouwen doen we pas als het wat warmer weer wordt.

       

.