007=230717==09:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland==================


De zonneschijn afgewisseld met de regenval van de laatste tijd hebben de groentes en bloemen in de tuin goed gedaan. De zonnebloemen zijn in bloei en hebben de drie meter lengte ruim overschreden. In de kas maken de cherry, peper tomaat en kouseband er een ondoordringbaar oerwoud van. Regelmatig haalt Ernie bladeren weg en oogst ze lekkere snack tomaatjes. De peultjes die we tijdens het plukken over het hoofd gezien hadden aten we als verse doperwten.
Erik maakt verschillende soepen van peultjes en de grote hoeveelheden courgettes. Zie voor onze favoriete soep (peultjes, kokosmelk, munt, lemonrasp) het kook/eet blog van "Purefoodie".
Voor het maken van gebonden soepen gebruiken we regelmatig de blender, hierdoor mengen de smaken van de ingredienten beter. Een lekkere courgette soep van gefruite uien, wat spekblokjes, 2 courgettes, 2 aardappels en bouillon blokjes naar smaak is dan snel gemaakt.
Tijdens de warme dagen kregen we bezoek van een bijzondere vlinder, de Kolibri vlinder. Met zijn lange tong bezocht hij de koekoeksbloem en het duizendschoon terwijl hij als een kolibri stil in de lucht blijft hangen. Vooral de laatste jaren wordt deze zuid-Europese trekvlinder steeds algemener waargenomen in Nederland.

                 


.