034=270922=14:00UTC====Positie:43=32,76N==05=40,02W==Gijon==ODO=833Nm==

We zijn verkast naar de 30% goedkopere haven Marina Yates. Hier liggen we rustiger en hebben geen last van het uitgaansleven. Met een wandeling van 20 minuten kom je bij de bussen die je naar de stad brengen, maar dichterbij zijn ook volop winkels. De komende maand blijven we hier liggen omdat we zelf een bezoekje aan Nederland brengen.
Het binnenkomen van een land met een boot is iets anders dan met je auto over de grens rijden. We moeten papieren laten zien dat de boot van ons is en onder Nederlandse vlag mag varen, dat doen we met de Zeebrief (3). Daarna moeten we de maten van de boot aantonen, dat doen we met de Meetbrief (4). Vervolgens wil de haven weten of we verzekerd zijn, de Verzekeringspolis (5). En tot slot natuurlijk wie we zijn, de Paspoorten (1). Ook vullen we de papieren voor de immigratie en douane in (2). En gelukkig zijn er nu geen Corona maatregelen. Anders kwamen er nog doktersbezoeken voor 2x testen bij en/of 14 dagen quarantaine in je eigen boot.
Gijon is een grote stad met brede straten en hoge gebouwen en een mengeling van oud, zeer oud en modern. In de baai van Gijon steekt een schiereiland uit waarop vroeger flinke kanonnen hebben gestaan, nu is het een park omgeving. Hier staat ook het kollosale betonnen beeld, "El Elogio del Horizonte" "Lof op de Horizon". Het romeins badhuis hebben we nog niet bezocht evenals een stukje lopen over de "Via de Plata", een weg uit de romeinse tijd die Sevilia in het zuiden van Spanje met Gijon verbindt.
Tijdens onze oversteek van de Golf van Biskaje werden de door ons uitgezonden APRS (positie) signalen opgevangen door verschillende amateurstations in Frankrijk en Spanje. Omdat deze stations in de bergen liggen waren we een flink deel van de overtocht live te volgen. Zie het kaartje hieronder. Iedere rode stip is een ontvangst.


     
 


.