032=220922=14:00UTC====Positie:45=59,70N==05=34,06W==Golf=van=Biskaje==ODO=655Nm

We zijn halverwege de Golf van Biskaje. Rondom ons is er pas land op meer dan 250km afstand en ten westen hebben we zelfs meer dan 3000km Atlantische oceaan tot aan de kusten van Canada. Onder ons is het water volgens de kaart 4,5km diep, de dieptemeter geeft slechts streepjes. Het is nagenoeg wind stil, een kleine 5 knoop wind doet niet meer dan af en toe wat rimpelingen ontstaan op het water dat traag op en neer beweegt door oceaan deining.
Op de marifoon is het al uren stil, we zien geen schepen op de AIS, de mobiele telefoon is al een dag buiten bereik van een zendmast. Het aantal passerende boten de afgelopen 24 uur is op de vingers van een hand te tellen. In het begin voeren we samen op met twee Zweedse zeilboten met bestemming La Coruna. Nadat we gisteravond koers hadden verlegd naar Gijon verdwenen die snel uit zicht. Met de motor houden we de snelheid rond de 5 knoop (9-10 km/uur). Af en toe springen er groepen vissen het water uit en één keer zagen we een walvis spuiten. Dolfijnen volgen ons spaarzaam maar niet van lange duur.
We zijn onderweg naar Gijon waar we hopelijk morgen net voor het donker aankomen. Met de SSB-zender hebben we nog steeds contact met de Feeks van Marcel, Eva en Jonathan. Ze zijn onderweg naar Gran Canaria op de Canarische eilanden, ook zij verwachten morgenavond aan te komen.
Ernie doet zoals gebruikelijk een groot deel van de nachtwacht, Erik komt in de vroege ochtend weer op wacht. We hebben nog voorraad gekookte maaltijden in de koelkast, zodat het huiselijke werk beperkt blijft tot opwarmen en een kleine afwas. Vissen is er niet bij, we zijn wat beducht voor de aanvallen van Orca's. De laatste dagen zijn er meerdere boten nabij La Coruna door de reddingsdiensten naar binnen gesleept met zware beschadigingen aan hun roer. Ook dat maakt de keuze voor Gijon een makkelijke, het scheelt Orca risico, 40Nm moteren en een nachtelijke binnenloop van een haven..