027=080922=15:00UTC====Positie:50=49,84N==00=14,09W==Lady=Bee=Marina==ODO=211Nm==

Ook aan boord van de Gabber doen we aan gas besparing. Nu we zo veel in havens liggen waar electra inclusief is kunnen we beter electrisch gaan koken. Gisteren kochten we daarom een electrische kookplaat, het is een inductie plaat, regelbaar van 450Watt tot 2000Watt. De ochtend havermout en een gebakken eitje als lunch smaakten extra lekker. De havengelden zijn niet gezellig in Engeland. Ondanks de dalende wisselkoers van de Pound betalen we rond de Euro 50,- per nacht
Hier trekken de onweers en regen buien meerdere malen per dag over en de wind staat met 4-6Bft nog altijd uit de verkeerde hoek. Zaterdag belooft een vaardag te kunnen worden. We willen dan gelijk een nacht door en naar Falmouth koersen. Met OpenCPN plannen we de routes en exporteren vervolgens de waypoints naar de GPS en de plotter. De laatste dagen zitten we meer achter de PC en alle tochtplanningen tot aan de Portugese kust zijn al voorbereid. Nu nog wachten op een periode van stabiel weer.
Regelmatig kijken we naar onze tocht uit 2010, ook toen zaten we rond deze periode te puzzelen. Inmiddels lopen we wel ruim een week achter op dat schema. Gelukkig is ons motto hetzelfde "het is willen, niet moeten". Ernie haakt zich door de dag heen en Erik klikt de uren weg achter de PC. Hieronder de voorbereidingen. In het blauw onze mogelijke routes langs de zuidkust van Engeland en de oversteek van de Golf van Biskaje.

 


.