004=111221==21:00UTC===Positie:51=48,35N==004=15,90E==Blinckvliet=====

We gaan vertrekken ! Vanaf morgen zetten we koers zuid. Nee, wees gerust niet met de boot, die staat keurig op het droge, maar met de camper. Ons vertrek met de boot hebben we al 2 keer uitgesteld door Covid en nu willen we toch echt weer op pad. "Camperren" is tenslotte het voorland van de gewezen vertrekker, dus waarom er maar niet eerder aan beginnen ?
Na een hectisch jaar gaan we de rust zoeken bij de bemanning van de "Argo" (Ed & Sofie) die zijn neergestreken in zuid Portugal onderweg maken we nog een tussenstop bij de bemanning van de "Twentse meid" in midden Frankrijk. Zeilers komen we tegenwoordig niet meer alleen op het water tegen. Er is teveel gebeurd dit jaar om alles bij te schrijven. De voorbereidingen voor vertrek met de boot gingen in langzaam tempo verder. Nieuwe spulletjes zijn gekocht en deels geinstalleerd. Volgend voorjaar gaan we verder klussen en dan een zomer veel varen om de boot beter te leren kennen. Daarna wordt het trossen los, desnoods slechts tot de Spaanse Ria's of de Algarve als Covid problemen blijft geven.
Nu gaan we onderweg met de camper. Het is een camperbus (Citroen Jumper, 6m, Globestar 600L) met twee lengte bedden en van alle gemakken voorzien als douche, toilet, keuken en koelkast. Het leven aan boord van de camper is vergelijkbaar met in een boot, klein maar fijn. Het reizen is wat anders. De routes zijn gemarkeerd door witte strepen op een zwarte ondergrond, maar het zijn gelukkig geen schuimkoppen in een donkere zee. Het vrij ankeren in een baai wordt zoeken naar gratis camperplaatsen en zelfs in Nederland zijn die er !
Vandaag arriveerden de sneeuwkettingen die we hopelijk niet nodig hebben en we wachten nog op de hervulbare LPG-tank die door Multiflame via DHL verzonden is. Helaas was de DHL-bezorger geen autochtoon van de Zuid Hollandse eilanden en kon hij het adres niet vinden. Voor zijn gemak gaf hij ons pakket de code "foutief adres" met als gevolg dat de status in track en trace nu is "retour verzender". Ons vertrek is dus weer een paar dagen uitgesteld.
Op de haven was een reactie "oh dus dan ben je nog een paar dagen op de haven", dan heb ik nog wel een klusje bij de verbouwing van het toilet/douche gebouw. Zo zie je maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, zelfs in Rotterdam.



.